Stormloop op zonnepanelen ondanks hevige kritiek

Ondanks de kritiek op zonnepanelen is er een stormloop ontstaan op de installaties. Nog meer Vlamingen hebben de voordelige steunmaatregelen ontdekt.

jlenaerts

Deze week werden verhogingen van de elektriciteitstarieven aangekondigd. De netbeheerders moeten steeds meer groenestroomcertificaten uitbetalen aan mensen en bedrijven met zonnepanelen op het dak. Ondanks de kritiek blijven de bestellingen op zonnepanelen binnenlopen.

Dat merkt ook WTSolar uit Leuven. "We zaten al met bijzonder veel bestellingen omdat veel mensen hun panelen gekeurd willen hebben voor de subsidiëring in juli verlaagt, maar nu komen daar nog extra aanvragen bij", vertelt Tom Damman in een krant van Corelio.

Twee euro

De installateurs vinden de kritiek op het feit dat Eandis zes euro per maand extra aanrekent overdreven. "De zonnepanelen voor de particulieren kosten hooguit twee euro per maand per gezin. De 100.000 zonnepaneleninstallaties van de particulieren zijn slechts goed voor 12 procent van de uitbetaalde groenestroomcertificaten. Men mag de schuld niet alleen op die panelen steken", klinkt het bij BelPv, de beroepsorganisatie van de sector.