5.500 automobilisten spelen rijbewijs kwijt door medische redenen

Jaarlijks moeten zo'n 5.500 automobilisten hun rijbewijs definitief inleveren omwille van medische redenen. Er zijn slechts weinigen die het effectief afgeven, dus staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) wil de resultaten opnemen in de Kruispuntbank Rijbewijzen.

jlenaerts

De Kruispuntbank Rijbewijzen moet nog opgericht worden, maar als het aan Schouppe ligt, zal die ook de medische resultaten van automobilisten bevatten. Dat verklaarde hij in De Zondag.

Open Vld-senator Guido De Padt wil een sluitend systeem. Hij vindt dat elke bestuurder die om medische redenen rijongeschikt werd verklaard binnen de vier dagen zijn rijbewijs moet inleveren bij de gemeente.

Elk jaar leveren 150 à 200 mensen hun rijbewijs effectief in om medische redenen, klinkt het bij het centraal bestand van de rijbewijzen. Het centrum voor rijgeschiktheid en voertuigaanpassing verklaart elk jaar 250 à 300 personen rijongeschikt. Zo'n 5.000 mensen worden jaarlijks rijongeschikt verklaard naar aanleiding van een ongeval, besluit Schouppe.

Beeld: Photonews

Meer over Etienne Schouppe