Tien nieuwe klachten tegen Vlaamse pedopater

Print
Tien nieuwe klachten tegen Vlaamse pedopater

Tien nieuwe klachten tegen Vlaamse pedopater

In Canada hebben zich in een maand tijd al tien nieuwe slachtoffers van de Vlaamse pedofiele pater Eric Dejaeger gemeld. Hij werd in januari aan Canada uitgeleverd.

Eric Dejaeger wordt verdacht van het seksueel misbruiken van Eskimokinderen tijdens zijn missiewerk in Canada. Gisteren is hij voor de tweede keer verschenen voor de rechtbank in Iqaluit, de hoofdstad van het Canadese Nunavut.

De 63-jarige West-Vlaamse pater werd vorig jaar door Interpol gezocht. Hij is in ons land meer dan tien jaar kunnen onderduiken voor de politie tot hij zichzelf in september 2010 wel moest aangeven.

In Canada is het gerecht tien dagen geleden met zijn proces gestart en nu wordt stilaan duidelijk hoeveel mensen er slachtoffer zijn geworden van de pater. De rechter heeft gisteren nog eens tien namen van slachtoffers moeten toevoegen. Die hebben zich sinds februari bij het parket gemeld.

Op de slachtofferlijst staan nu in totaal al 20 namen. Dejaeger moet zich ook verantwoorden omdat hij in 1995 wegbleef van een rechtszitting over zes andere pedofilieklachten. Dat jaar sloeg hij op de vlucht naar ons land nadat hij een celstraf van vijf jaar had uitgezeten.