Bond blij met Rode Duivels, maar bang voor uitstel play-offs

De zeges tegen Oostenrijk en Azerbeidzjan zorgen ook bij de top van de voetbalbond voor grote vreugde. Tegelijkertijd is bondsvoorzitter François De Keersmaecker geërgerd door de klachtenregen die een normale competitie stilaan onmogelijk maakt. Er wordt immers gevreesd voor uitstel van de play-offs en totale chaos.

drombouts

"Niet alleen de prestaties van de Rode Duivels zijn schitterend", zegt De Keersmaecker. "Vooral de beleving op en rond het veld is grandioos. De spelers vormen een hecht team en iedereen is weer enthousiast. De opkomst tegen Azerbeidzjan overtrof zelfs alle verwachtingen."

De klachtenregen in eerste klasse zorgt dan weer voor grote ergernis bij de top van de voetbalbond. Nadat eerst Charleroi en Lierse al naar de rechtbank stapten, wordt de start van play-offs nu bedreigd door de zaak-Eupen.

"Elke club heeft het recht om naar de rechter te stappen", zucht De Keersmaecker. "Maar op deze manier wordt het geheel onbestuurbaar. Nog even en een normale competitie is niet meer mogelijk."

Zaak-Eupen

Nog steeds is de voetbalbond in allerijl op zoek naar een oplossing in de zaak-Eupen. Die club pleitte dinsdag in een kort geding dat de bond zijn eigen reglement niet heeft nageleefd door Charleroi - Cercle na de laatste twee speeldagen te laten plaatsvinden en beweert tevens dat Lierse met een niet speelgerechtigde speler aantrad in de partij tegen KV Mechelen. Als de rechter Eupen gelijk geeft, kan dat dermate verregaande gevolgen hebben dat de start van de play offs, gepland voor dit weekend, in gevaar komt.

Om dat te vermijden heeft de voetbalbond zijn eigen sportcomité opgedragen om zich vanavond over het dossier te buigen, in de hoop dat de kwestie hierdoor ontmijnd kan worden.

Voorts is er nog de heisa rond de topper Anderlecht - Standard en de klacht van AA Gent die de bond zorgen baren.

Foto Photonews

Wim Vos

Aangeboden door onze partners