Wouter Vandenhaute: "SBS en VRT kan "én-én-verhaal" zijn"

Print
Wouter Vandenhaute: "SBS en VRT kan "én-én-verhaal" zijn"

Wouter Vandenhaute: SBS en VRT kan én-én-verhaal zijn

Zelfs als De Vijver, de holding boven Woestijnvis, de Vlaamse SBS-televisiezenders VT4 en Vijftv overneemt, kan Woestijnvis programma's blijven leveren aan de VRT. Dat vindt althans gedelegeerd bestuurder van Woestijnvis Wouter Vandenhaute.

"Waarom zou het geen én-én-verhaal kunnen worden?", zegt Vandenhaute. Woestijnvis en zijn topman kregen een pak kritiek te verwerken sinds bekend raakte dat het productiehuis in de running is voor de SBS-zenders.

"Als wij die zenders van SBS zouden binnenhalen, dan betekent dat niet dat Woestijnvis het ene exclusiviteitscontract tegen het andere zal inruilen. Dat hoeft niet. De aankoop van de SBS-zenders zal losstaan van onze samenwerking met de VRT. Waarom zou het geen én-én-verhaal kunnen worden?"

In juni loopt het exclusiviteitscontract tussen Woestijnvis en VRT af, en gaat een preferentieel partnerschap tot medio 2012 in. "Er is meer dan voldoende tijd om keuzes te maken, en ik wil met iedereen on speaking terms blijven: wij zitten niet in een oorlogsmodel, en ik ben niet gebeten op de openbare omroep," aldus nog de kopman van Woestijnvis.