Kim Clijsters vlot naar derde ronde Miami

Kim Clijsters heeft de derde ronde bereikt in het tornooi van Miami. De titelverdedigster, nummer twee van de wereld, kende geen genade met Anastasiya Yakimova (WTA 94). Na amper 50 minuutjes stond er 6-1, 6-1 op het scorebord. Misschien nog belangrijker dan de overwinning: de schouderblessure, die Kim vorige week in Indian Wells nog tot een opgave dwong, lijkt haar geen parten meer te spelen.

ssimons

Clijsters, die vrij was in de eerste ronde, moest in haar eerste opslagspelletje nog wel twee breekpunten wegwerken, maar daarna was het bijna constant eenrichtingsverkeer. Kim bombardeerde de Wt-Russische met de ene mokerslag na de andere en liet zich amper op foutjes betrappen. Na 20 minuutjes was de eerste set al binnen: 6-1.

Clijsters bleef ook in set twee in sneltreinvaart (wilde ze de Rode Duivels aan het werk zien?) doorrazen. Yakimova stond erbij en keek ernaar. Opnieuw 6-1, na amper 50 minuten.

Eerste klus geklaard dus. In de derde ronde moet Kim het zondag opnemen tegen Marie Jose Martinez Sanchez (Spa/33). Clijsters speelde nog nooit eerder tegen haar.

JüS

Foto Photonews

Meer over Kim Clijsters