Dodelijk ongeval met spookrijder op E40 in Affligem

Print
Een verkeersongeval met een spookrijder heeft vrijdagnamiddag op de E40 in Affligem het leven gekost aan die spookrijder, een 82-jarige man. Dat meldt de brandweer van Aalst.

Door het ongeval zijn op de E40 in de richting van Brussel de linker- en middenrijstrook versperd. Dat zorgt voor files die reiken tot voorbij Erpe-Mere en tot op de Brusselse buitenring. In die files zijn ook nog enkele kop-staartbotsingen gebeurd, wat de hinder alleen maar erger maakt, zo meldt de federale wegpolitie.

Het verkeersongeval gebeurde omstreeks 15.30 uur. De 82-jarige man was de snelweg in de verkeerde richting opgereden en kwam ter hoogte van Affligem frontaal in aanrijding met een andere personenwagen.

De wagen van de spookrijder ging over de kop en kwam op zijn dak terecht, de tweede ging aan het tollen maar bleef op de weg. De bejaarde man moest door de brandweer uit zijn wagen bevrijd worden en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst. Daar overleed hij in de vooravond, zo meldt de brandweer.