Ferrari haalt luchtacrobaat binnen - Vettel doopt wagen Kinky Kylie

Print
Ferrari haalt luchtacrobaat binnen - Vettel doopt wagen Kinky Kylie

Ferrari haalt luchtacrobaat binnen - Vettel doopt wagen Kinky Kylie

Het Ferrari F1-team heeft zich versterkt met Massimo Tammaro, de voormalige bevelhebber van de Frecce Tricolori, het nationale aerobatic-team.

De stuntvlieger moet militaire precisie brengen in de strategische belissingen. Ferrari verloor vorig jaar de wereldtitel door een tactische blunder en gezien er nu tot vier pitstops verwacht worden, investeert het in een commandostructuur.
Teambaas Domenicali: “Die blunder verknalde mijn winter en mijn gezondheid. Ik dacht aan opstappen.”

Overig nieuws

F1 steunt Japan - De F1-teams betuigen steun en respect aan de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. Ze rijden allemaal met stickers op de wagen. Bij Red Bull en Virgin staan collectebussen en Trulli, Schumacher en Jerome d’Ambrosio hebben een boodschap op hun helm. Voor de race wordt een minuut stilte gehouden en de piloten hebben een videoboodschap opgenomen.

Mercedes: derde pedaal - Mercedes activeert de beweegbare achtervleugel niet met een knop op het stuur, maar met een derde pedaal, links van de rem. De vleugel wordt geactiveerd op het rechte stuk, waar sowieso niet geremd wordt.

Vleugel niet in regen - De beweegbare achtervleugel mag in trainingen en kwalificaties niet gebruikt worden zodra er regenbanden opgelegd worden. Die correctie is donderdag aangekondigd. In de race is hij in alle omstandigheden bruikbaar.

Kinky Kylie - Sebastian Vettel houdt vast aan zijn traditie om zijn bolide een vrouwennaam te geven. Zijn RB7 is Kinky Kylie gedoopt en zeker in Australië denkt iedereen dan aan Kylie Minogue. “Ze heeft een smal kontje, is makkelijk in de omgang en mooi om naar te kijken”, zei Vettel over zijn wagen.

Eeste rondje - Anderhalve minuut voor het einde van de tweede sessie reed Tonio Liuzzi vrijdag het allereerste rondje van de nieuwe Hispania. De kans dat het team op de grid geraakt, lijkt nihil.

Start om 8 uur

De GP van Australië start zondagmorgen om 8 uur Belgische tijd. In Melbourne is het dan 17 uur, zodat de race bij slecht weer in het schemerdonker zal eindigen.

MC