Vlaamse Energieholding neemt participatie in Aspiravi

Print
De Vlaamse Energieholding (VEH) neemt een participatie van 15,1% in de producent van groene stroom Aspiravi. Over de waarde daarvan worden geen mededelingen gedaan.

De VEH neemt de participatie over van de andere aandeelhouders. Dat zijn Nuhma, Efin, Creadiv en Fineg.

Aspiravi, dat zestig mensen tewerk stelt, heeft een geïnstalleerd vermogen zowat 120 MWe met een jaarlijkse productie van ongeveer 380GWh. Dit stemt overeen met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van circ 100.000 gezinnen. Dit jaar wordt een groei van het geïnstalleerde vermogen met een kwart verwacht.

De activiteiten van Aspiravi op zee vallen niet onder de overeenkomst. Zij werden in een aparte vennootschap onder gebracht. De instap van de VEH slaat dus alleen op de landactiviteiten.

Voorzitter Daniël Termont van VEH: "Voor VEH is de participatie in Aspiravi een belangrijke stap in de diversificatie van de investeringen naar de sector van de groene energie."

De VEH is via een aantal holdings in handen van gemeenten. Ook een aantal banken en verzekeraars zijn aandeelhouder. De holding investeerde al in de transporteurs van energie Fluxys (gas) en Elia (stroom).

JVG

Lees in de sector van de hernieuwbare energie ook: Ikaros Solar zet expansie voort met Frans geld