Opnieuw stroompanne nadat aannemer kabel stuk trekt

Heusden-Zolder - Delen van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder hebben donderdag tussen 14.10 en 14.50 uur zonder stroom gezeten. Een aannemer had een voedingskabel overgetrokken. Onder meer het Sint-Franciskusziekenhuis van Heusden-Zolder zat een tijdje zonder stroom.

“De noodgeneratoren zijn onmiddellijk opgesprongen, waardoor de veiligheid van de patiënten op geen enkel moment in gevaar kwam”, zegt communicatieverantwoordelijke Diane Mombers.

Het is al de derde keer op enkele maanden tijd dat het ziekenhuis een tijdlang zonder stroom zit door een externe fout. “Voordeel is wel dat we nu prima getraind zijn, maar laat ons hopen dat dit de laatste keer was. Voor het technisch personeel betekent zo’n stroompanne heel wat extra werk.”

Op de Grote Baan in Houthalen- Helchteren werkten de verkeerslichten een tijdje niet, waardoor de politie het verkeer in goede banen moest leiden. Vorige week maandag zaten delen van Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder ook al zonder stroom. Ook toen had een aannemer een voedingskabel overgetrokken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio