Nog geen geboorteaangifte in ziekenhuizen

Print
Hasselt - - Er starten binnenkort wegen- en rioleringswerken in de A. Hertzstraat en de Lazarijstraat. “Dan worden de leidingen die vandaag in de bouwput voor de ondergrondse parkeergarage zitten, verplaatst”, legt schepen Tom Vandeput (CD&V/N-VA) uit. “Aansluitend kunnen die werken dan meteen van start.”

- Terwijl de nieuwe basisschool in Spalbeek zonnepanelen op het dak krijgt, gaat de stad de oude school, de lokalen van de buitenschoolse kinderopvang (BuKo) en de sporthal in de buurt openbaar verkopen.
“Voor de oude school en de BuKo-lokalen is de inzetprijs 560.000 euro”, zegt schepen Rob Beenders (Pro Hasselt). “Voor de sporthal en de aangrenzende percelen is de inzetprijs 800.000 euro.”

- Frieda Brepoels (CD&V/N-VA) wil dat jonge ouders, zoals dat in Genk wel kan, voortaan ook in de beide Hasseltse ziekenhuizen hun pasgeboren baby kunnen ‘aangeven’.
“Daarom zou er een ambtenaar van de dienst bevolking twee halve dagen op beide campussen van het Jessaziekenhuis moeten zetelen, tot de kraamafdelingen in 2014 samensmelten op de Virga Jessecampus. Het maakt het alleszins veel eenvoudiger voor de jonge ouders.”
“In 2007 is al een kosten-batenanalyse uitgevoerd en daaruit blijkt dat we extra personeel moeten inzetten hiervoor”, reageert schepen Valerie Del Re (Pro-Hasselt).
“Die organisatiekost ligt veel te hoog. Bovendien denken we dat de traditie, dat heel wat jonge papa’s, na de aangifte van hun kindje, met vrienden of familie een pintje gaan pakken, te mooi is om te laten verdwijnen. Maar als in 2014 alles is samengebracht, kunnen we dit zeker herbekijken.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio