Minderjarigen opgepakt na dodelijke steekpartij

Print
Speurders hebben drie minderjarigen opgepakt voor de steekpartij in het Georges Henri-park in Sint-Lambrechts-Woluwe, waarbij op 14 januari 2011 de 29-jarige Kévin Marichal met 40 messteken werd gedood. Het trio kon mede op basis van beelden van bewakingscamera's opgespoord worden.

De drie verdachten hebben bij hun verhoor toegegeven dat ze bij de feiten betrokken waren, maar hun verklaringen zijn tegenstrijdig, zodat over de juiste toedracht nog geen volledige zekerheid bestaat.

"Uit hun verklaringen blijkt dat de drie de dag hadden doorgebracht in het park en dat ze daarbij alcohol gedronken hadden", zegt parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur. "De 17-jarige V. zou de hele tijd ruzie gezocht hebben. Uiteindelijk kwam het tot een ruzie tussen hem en het latere slachtoffer, Kévin Marichal."

40 messteken

Daarbij zou V. als eerste geslagen hebben. Marichal, die vechtsporten beoefende, liet zich echter niet doen en het kwam tot een vechtpartij in regel. Daarop stortte ook de 16-jarige A. zich in het gewoel. "Wie van de twee dan een mes heeft bovengehaald en 40 messteken toegediend heeft, is nog niet duidelijk", aldus de parketwoordvoerder.

A., die al gekend was voor slagen en verwondingen, en V. worden beschuldigd van doodslag, hun 17-jarige vriend C. van schuldig verzuim. Voor A. en V. vraagt het parket de opsluiting in een gesloten jeugdinstelling. C. zal vrijgelaten worden omdat de straffen op schuldig verzuim niet zwaar genoeg zijn om hem op te sluiten.