Lierse: "Eupen legt geen bom onder play-offs"

Print
Lierse: "Eupen legt geen bom onder play-offs"

Lierse: Eupen legt geen bom onder play-offs

Eupen beweert dat er tijdens de inhaalwedstrijd op 15 februari tussen Lierse en KV Mechelen een speler op het wedstrijdblad stond die er niet had mogen opstaan. Als Eupen gelijk krijgt van het Sportcomité van de KBVB, dreigt complete chaos voor de play-offs.

Bij Lierse maakte men zich echter geen zorgen. "Om iedereen gerust te stellen wat de berichten in de media van vandaag betreft: Eupen legt geen bom onder de voetbalcompetitie", luidt het.

"Er is namelijk geen klacht van Eupen bij de Belgische voetbalbond toegekomen. Dat werd ons formeel bevestigd door de mensen van de voetbalbond zelf", zegt woordvoerder Terry Verbiest op de clubwebsite.

"Vermits er geen klacht is blijft alles zoals het was. Lierse speelt Play Off 2 en Eupen moet het in Play Off 3 opnemen tegen Charleroi om uit te maken wie de eindronde met tweedeklasseploegen speelt."

Wel speelgerechtigd

"De klacht zelf zou overigens niet gegrond kunnen geweest zijn. Lierse zou een niet-speelgerechtigde speler op het scheidsrechterblad hebben gezet bij de uitgestelde match tegen KV Mechelen. Dat verhaal klopt ook niet. De speler in kwestie was wel degelijk speelgerechtigd."

Als de klacht uiteindelijk toch behandeld zou worden door het Sportcomité van de KBVB, en als Eupen gelijk krijgt, zou Lierse z'n drie punten verliezen, waardoor de Pallieters en niet Eupen de play-downs zouden moeten spelen. Daarbij komt dat KV Mechelen de plaats van Standard Luik zou innemen in play-offs I, indien het de drie punten zou krijgen.

Lees ook Eupen legt bom onder play-offs
Lees ook Standard: "Standard is en blijft in play-offs I"

Foto Photonews