18 maanden cel voor doodrijder Looise moeder

Print
18 maanden cel voor doodrijder Looise moeder

18 maanden cel voor doodrijder Looise moeder

Tessenderlo - De correctionele rechtbank van Leuven heeft de man die in 2008 de 51-jarige Brigitte Snyers uit Tessenderlo doodreed en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde, in beroep veroordeeld tot achttien maanden cel. Daarmee bevestigde de rechtbank het eerder uitgesproken vonnis van de politierechter.

Op 13 september 2008 was Brigitte Snyers net uitgestapt ter hoogte van het kruispunt van de Nieuwe Dijkstraat en de Rhodestraat in Schaffen (Diest) om vrienden te helpen - de vrienden waren kort voordien tegen een auto gebotst die met gedoofde lichten passseerde - toen ze zelf werd aangereden. De vrouw, moeder van vijf kinderen onder wie atleet Krijn Van Koolwijk, overleefde de klap niet. Haar man zag alles gebeuren.

De dader, een 33-jarige man uit Laakdal had 1,43 promille alcohol in het bloed had en reed weg. Enkele kilometers verder moest hij stoppen. Zijn wagen verloor olie en de voorruit was verbrijzeld. Dankzij het oliespoor dat zijn wagen achterliet, kon de politie de dader snel oppakken.

De beschuldigde werd vrijdag in beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden en drie jaar rijverbod. Hij moet onmiddellijk worden aangehouden. De burgerlijke partijen krijgen ruim 70.000 euro schadevergoeding.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio