Standard: "Standard is en blijft in play-offs I"

Print
Standard: "Standard is en blijft in play-offs I"

Standard: Standard is en blijft in play-offs I

Standard, dat door een klacht van Eupen over de wedstrijd Lierse-KV Mechelen naar play-offs II zou kunnen verhuizen, heeft gereageerd op de hele heisa. De Luikse club vindt het klassement van de reguliere fase van de competitie "definitief".

"Conform de regels opgelegd door de Jupiler Pro League, impliceert het opsturen van de factuur betreffende een nieuwe schijf van de televisierechten, uitdrukkelijk de erkenning van het uiteindelijk klassement door alle clubs", schrijft Standard.

"KV Mechelen stuurde zijn factuur naar de Liga afgelopen maandag 21 maart. Eupen stuurde de zijne de 22e maart 2011. Hierbij werd geen enkele reserve geformuleerd. Standard is en blijft in play-offs I."

Chaos

Eupen diende een klacht in bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De ploeg, die 15e werd en play-downs moet spelen tegen Charleroi, beweert dat er tijdens de inhaalwedstrijd op 15 februari tussen Lierse en KV Mechelen een speler op het wedstrijdblad stond die er niet had mogen opstaan. Eupen zegt dat het binnen de vereiste 30 kalenderdagen een aangetekende klacht indiende, maar bij de KBVB beweren ze niets ontvangen te hebben.

Als Eupen gelijk krijgt, dreigt complete chaos voor de play-offs. Lierse, dat de thuiswedstrijd tegen KVM won met 2-1, zou dan namelijk z'n drie punten verliezen, waardoor de Pallieters en niet Eupen de play-downs zouden moeten spelen. Daarbij komt dat KV Mechelen de plaats van Standard Luik zou innemen in play-offs I, indien het de drie punten zou krijgen.

Lees ook: Eupen legt bom onder play-offs