Radio 2 Vlaams Brabant voortaan vanuit Leuvens stadhuis op antenne

Print
Radio 2 Vlaams Brabant voortaan vanuit Leuvens stadhuis op antenne

Radio 2 Vlaams Brabant voortaan vanuit Leuvens stadhuis op antenne

De Leuvens burgemeester Louis Tobback en VRT-topvrouw Sandra De Preter hebben vrijdag in Leuven een erfpachtovereenkomst getekend waardoor de openbare omroep voor 27 jaar de beschikking krijgt over de achterbouw van het Leuvense, historische stadhuis.

Publieksstudio

Vanaf juni 2012 zendt Radio 2 Vlaams-Brabant van hieruit uit. De VRT brengt in de 4 verdiepingen tellende achterbouw, samen goed voor 1900 vierkante meter, de radiostudio's onder voor Radio 2 Vlaams-Brabant.

"Er komt ook een publiekstudio waar alle radioprogramma's gebruik van kunnen maken. We plannen ook een interactieve tentoonstelling over mediawijsheid aan de hand van de geschiedenis van de radio. Ook het VRT-archief wordt hier ondergebracht. Met de K.U.Leuven willen we hier samenwerken aan radio-innovatie", zegt Paul De Wyngaert, chef radio.

Kostenbesparing

De achterbouw staat leeg sinds Leuven haar administratie in 2009 verhuisde naar een nieuw stadskantoor aan het station. Leuven trekt met het oog op de komst van Radio 2 350.000 euro uit voor herinrichtingwerken. Ook de VRT plant werken in het gebouw. De verhuis uit het Amerikaans Theater aan de Heizel, van waaruit Radio 2 Vlaams-Brabant nu uitzendt, betekent globaal genomen echter een flinke kostenbesparing voor de VRT.

Tobback en De Preter reageerden vrijdag tevreden op de overeenkomst. "Het is eigen aan Radio 2 dat het heel dicht functioneert bij de mensen. Het stadscentrum van Leuven is hiervoor een ideale plaats", aldus De Preter.

De uitzendingen kunnen vanuit de Muntstraat live gevolgd worden door het publiek. Het is de eerste keer dat de VRT dit doet.

Beeld: Photonews