Seks & Relaties

Vlaming vrijt 1 keer per week onveilig en wil pikantere seks

Print

Vlaming vrijt 1 keer per week onveilig en wil pikantere seks

We vrijen gemiddeld 1 keer per week met onze partner, gebruiken daarbij geen voorbehoedsmiddelen en willen graag meer seks. Ons doel ligt op 2 à 3 keer per week. Dat blijkt uit een She-enquête bij 2.673 personen.

De cijfers rondom seksbeleving slaan ons om de oren. We doen het soms tot 4 keer per week volgens 'algemene studies'. We zijn ons ook bewust van seksueel overdraagbare ziektes, gebruiken een voorbehoedsmiddel en als we konden zouden we seks graag inruilen voor een slanke lijn. Toch? Niet als je de resultaten van de She-enquête mag geloven. Daaruit blijkt dat we het gemiddeld maar 1 keer per week doen (29%). 20% heeft om de twee dagen seks en 13% zegt bijna nooit seks te hebben, omdat de partner niet wilt. Nog eens 13% geeft toe om de 2 weken een robbertje te vrijen en eveneens 13% heeft om de maand een keertje seks.

Zijn we daarmee tevreden? 34% zegt van niet, en zou het aantal keren seks graag opschroeven tot 2 à 3 keer per week. 33% zegt echter niets te willen veranderen en tevreden te zijn met de huidige sekssituatie. 23% wil graag meer seks, toch minstens 1 keer per week en 9% zou zelfs iedere dag van bil willen gaan.

Bescherming

49% van de ondervraagden zegt nooit voorbehoedsmiddelen te gebruiken. 30% gebruikt enkel een vrouwelijk voorbehoedsmiddel zoals de pil of een spiraaltje, maar nooit een condoom. Zorgen over seksueel overdraagbare ziektes maken we ons eveneens niet. 71% heeft zich zelfs nog nooit laten testen op soa's. 21% zegt eenmalig een test te zijn ondergaan, maar sindsdien er nooit meer te hebben aan gedacht. Slechts 9% laat zich jaarlijks testen.

Fantasieën

Wanneer we het pikanter willen maken in de slaapkamer kiest 40% voor nieuwe standjes, 19% zou een triootje wel zien zitten en 6% wil graag naar een parenclub gaan.

Inruilen?

En voor wat willen we seks graag inruilen? Niets zo blijkt. 81% zou nooit zijn vrijpartijtjes willen inruilen, niet voor een vette bankrekening, niet voor meer nachtrust en al zeker niet voor een slankere lijn.

Niet te missen