Eupen legt bom onder play-offs

Print
Eupen legt bom onder play-offs

Eupen legt bom onder play-offs

Eupen beweert dat er tijdens de inhaalwedstrijd op 15 februari tussen Lierse en KV Mechelen een speler op het wedstrijdblad stond die er niet had mogen opstaan. Als Eupen gelijk krijgt van het Sportcomité van de KBVB, dreigt complete chaos voor de play-offs.

De 17-jarige Jason Adesanya van Lierse kreeg op de dag van de inhaalwedstrijd zijn licentie, maar was op de oorspronkelijke speeldatum op 4 december nog niet speelgerechtigd. Hij mocht volgens het reglement dus niet op het wedstrijdblad staan, zelfs al bleef hij de hele wedstrijd op de bank.

Eupen vertelt dat het binnen de vereiste 30 kalenderdagen een aangetekende klacht indiende bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, en dat de club daar het bewijs van heeft, maar bij de KBVB beweren ze geen klacht ontvangen te hebben.

Als de klacht uiteindelijk toch behandeld zou worden door het Sportcomité van de KBVB, en als Eupen gelijk krijgt, zou Lierse z'n drie punten verliezen, waardoor de Pallieters en niet Eupen de play-downs zouden moeten spelen. Daarbij komt dat KV Mechelen de plaats van Standard Luik zou innemen in play-offs I, indien het de drie punten zou krijgen.

"Klassement is definitief"

Voor Standard is het klassement van de reguliere fase definitief. "Conform de regels opgelegd door de Jupiler Pro League, impliceert het opsturen van de factuur betreffende een nieuwe schijf van de televisierechten, uitdrukkelijk de erkenning van het uiteindelijk klassement door alle clubs", luidt het op de website van de Luikse club.

"KV Mechelen stuurde zijn factuur naar de Liga afgelopen maandag 21 maart. Eupen stuurde de zijne de 22e maart 2011. Hierbij werd geen enkele reserve geformuleerd. Het klassement is bijgevolg definitief."

Reactie KV Mechelen

"Wij houden geen rekening met die zaak van Eupen", is sportief directeur van KV Mechelen Fi Van Hoof duidelijk op Voetbalkrant.com. "Het is raar dat het nu opeens opduikt. Wij hebben op de dag van de wedstrijd die vaststelling ook gedaan en hebben ons geïnformeerd bij de Belgische voetbalbond. Er is ons gezegd dat alles correct is verlopen."

Foto Photonews