Alicia ontwaakt uit coma na zware mishandeling

Print
Alicia M. is uit haar coma ontwaakt. Het meisje werd op 20 februari in kritieke toestand opgenomen in het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht. Ze vertoonde snijwonden, sporen van slagen en brandwonden van sigarettenpeuken en kokend water. De babysitters van het meisje, Jérémy C. en zijn minderjarige vriendin, werden opgepakt voor foltering en mishandeling en de moeder van het meisje voor schuldig verzuim.

Op het moment van de feiten was Jérémy C. in het gezelschap van zijn huidige vriendin. Deze laatste, een minderjarige, werd overgebracht naar een gesloten instelling. Fatima B., de moeder van het kind, is inmiddels vrijgelaten onder voorwaarden.

Jérémy C. heeft op 24 februari een klacht met burgerlijke partijstelling heeft ingediend tegen vier cipiers van de gevangenis van Vorst. De jongeman beschuldigt de cipiers ervan hem geslagen te hebben. De verdachte houdt vol dat hij het meisje niet gefolterd heeft, aldus zijn advocaat, meester Gaby-Ange Mindana. Volgens hem is er sprake van nalatigheid, waardoor het meisje onder andere in een badkuip met heet water viel, maar niet van opzettelijke mishandelingen.