Verlichting en patrouilles tegen inbraken

Bree - - Tijdens de zitting werd de verkoop van kloosterdomein Gerkenberg aan Investpro Vastgoed druk nabesproken. De oppositie was tevreden met de invulling van het gebouw, maar had toch bedenkingen.
Jos Drykoningen (VB-VCD): “Hoewel de Vlaamse regering het golfterrein op de Gerkenberg heeft afgekeurd, blijven jullie hier van dromen. Wij zijn er tegen.” Jacques Leten (Bros) had financiële bedenkingen: “We hebben al verlies geleden bij de verkoop. Hopelijk blijft dit binnen de perken.”
Burgemeester Gabriels: “De 9-holes golf is een bevoegdheid van de provincie. Door de onroerende voorheffing op de woningen, doen we op termijn een goede zaak.”

- Het reglement op de begraafplaatsen is aangepast. Gabriels: “Nu mogen alleen op de Kluis urnen in de grond begraven worden. Binnenkort mag dat op alle Breese begraafplaatsen. Er zijn immers klachten dat in de columbaria te weinig plaats is om bloemstukken en aandenkens te plaatsen.”

- Raadslid Rudi Cober (Bros) stelt vast dat er tegenwoordig heel veel inbraken zijn in Bree. “Plannen jullie hier acties rond?”
Gabriels: “Op het politiecollege kwam dit probleem al ter sprake. We laten de straatverlichting langer branden en de politie patrouilleert gericht. Maar we werken vooral preventief: onlangs lieten we een blad met tips aan huis bezorgen. Mensen kunnen de politie ook vragen om hun huis te inspecteren.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio