24.000 euro voor inrichting bieb Lummen

Lummen - - Er wordt binnenkort een ontwerper aangeduid voor de binneninrichting van de gemeentelijke bibliotheek die op de hoek van de Groenstraat en de Sportweg wordt gebouwd.
Schepen van Cultuur Betty Luyten: “De binneninrichting kan niet zomaar door een architect worden ontworpen. Vroeger was een ‘boekerij’ een opeenstapeling van rekken met een middengang. Nu willen we werken met plexi, hout, metaal, modulaire zitbanken en vaste en losse meubels.
Omdat alles een geheel moet vormen, stellen we een ontwerper aan die een visie moet uitwerken en de werken moet begeleiden en opvolgen. Daarvoor maken we 24.000 euro vrij. Op 28 april moeten alle offertes binnen zijn.”

- Er wordt een houtbewerkingsmachine aangekocht voor het maken van onder andere kasten en lambrisering.
Schepen Armand Busselen: “Onze schrijnwerker kan op die manier zeer nuttig werk leveren en efficiënter werken. Het is een nuttige investering waarvoor we ongeveer 11.000 euro voorzien, maar door de aankoop sparen we dat bedrag uit op 2 à 3 jaar tijd.
Nu lieten we onze werkmensen naar winkels of schrijnwerkers rijden. Ze verloren daardoor veel tijd en er moest betaald worden om de machines te gebruiken.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio