Dit weekend grootscheepse politiecontroles in heel Limburg

Print
Dit weekend grootscheepse politiecontroles in heel Limburg

Dit weekend grootscheepse politiecontroles in heel Limburg

Dit weekend worden in heel Limburg grootscheepse alcohol-, drugs- en snelheidscontroles gehouden. Tussen vrijdagavond 22 uur en maandagochtend 6 uur zullen in alle politiezones controles plaatsvinden.

De actie kadert in de SLim-campagne van de provincie, waarbij elk weekend in minstens vier Limburgse politiezones controles plaatsvinden. Dit weekend zullen de lokale politiekorpsen en de wegpolitie echter in de hele provincie acties houden, zowel op de snelwegen als op de lokale wegen.

In het najaar volgt een tweede groot controleweekend. De politie controleert zowel op alcohol, drugs als overdreven snelheid.

Meer weekenddoden

In 2010 werden bij de SLim-controles 28.182 alcoholtests afgenomen. Daarbij testte 4% van de bestuurders positief, een lichte daling in vergelijking met het jaar ervoor (5,5%). Van de 150.067 gecontroleerde wagens, reed 6% te snel, exact evenveel als in 2009.

Ondanks de controles steeg het aantal weekenddoden wel. Vorig jaar vielen er liefst 36 doden bij weekendognevallen in Limburg, 6 meer dan het jaar ervoor. Bijna 1 op de 5 bestuurders die in 2010 bij een weekendongeval betrokken was, blies achteraf positief.

SLim is een initiatief van gouverneur Herman Reynders en gedeputeerde voor Veiligheid Walter Cremers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio