Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Knut leed aan een hersenziekte

Het Duitse ijsbeertje Knut, dat afgelopen zaterdag plots overleed, leed aan een hersenziekte. Dat maakte de Berlijnse zoo dinsdag bekend.

ibroeksteeg

De eerste autopsie onderzoeken in het Leibniz Instituut, waar het lichaam van het ijsbeertje naartoe is gebracht, wijzen op "duidelijke veranderingen in de hersenen." De dierentuin liet weten dat die veranderingen een rol kunnen spelen in het plotse overlijden van de jonge ijsbeer.

De komende dagen worden echter nog meer onderzoeken worden uitgevoerd. Voorlopig hebben de pathologen echter nog geen andere orgaanveranderingen vastgesteld.

De laatste ogenblikken van Knut zijn door dierentuinbezoekers vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe het beertje schier eindeloos rondjes blijft draaien op zijn rots en dan plots het water in valt. Daar beweegt hij nog korte tijd, maar al snel stijgen luchtbellen op uit het water en drijft de ijsbeer roerloos op het wateroppervlak.

Bekijk de beelden, afkomstig van de krant Bild, via YouTube:

Bekijk ook een vtm-reportage:

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer