Spannende streekderby tussen Kortrijk en Zulte eindigt onbeslist

Print
Spannende streekderby tussen Kortrijk en Zulte eindigt onbeslist

Spannende streekderby tussen Kortrijk en Zulte eindigt onbeslist

In de altijd beladen streekderby tussen de ‘Dikke Nekken’ en ‘De Boeren’ was er niets meer te rapen behalve de eer. Die leek lang naar de uitgekookte bezoekers te gaan maar De Beule zorgde voor de verdiende gelijkmaker. KV Kortrijk - Zulte Waregem eindigde zo op 2-2.

Kortrijk startte snedig en creëerde enkele halve kansen waardoor het in het doelgebied van Bossut druk bleef. Op een kopbal van Rossini was een eerste parade van de bezoekende doelman nodig die verder veel plukwerk had.

Het eerste echte bezoekende gevaar was meteen raak nadat Belhocine de bal knullig verloor aan Habibou en D’Haene via het been van Gershon scoorde. Kortrijk bleef baas, maar de talrijke voorzetten vonden geen afwerker. De eerste keeper in actie was opnieuw Verbauwhede op een schotje van Bokila. Zulte Waregem liet het voetbal over aan de thuisploeg en bouwde achterin een stevige muur die vrij makkelijk stand hield.

Direct na rust trapte Oussalah in het zijnet, maar de goal viel meteen erna aan de overkant. Bokila mocht vrij de rechthoek binnen lopen. Verbauwhede kreeg zijn schot niet onder controle en Habibou tikte makkelijk binnen. Amper twee minuten later fusilleerde Martin doelman Bossut op center van Oussalah. Nog een minuut later trapte Rossini voor een leeg doel op de deklat.

KVK ging meer overhaast voetballen en Essevee speelde plots nadrukkelijker naar voor waarbij Habibou dicht bij de 1-3 was. Rossini kreeg nog een kopkans maar de gelijkmaker kwam er via De Beule die een knappe center van Scepovic binnenkopte. Kortrijk eindigde nog met tien toen Gershon zijn tweede geel kreeg en Rossini liet nog een wenkende kans liggen.

Doelpunten: 14’ D’Haene (0-1), 48’ Habibou (0-2), 50’ Martin (1-2), 81’ De Beule (2-2)

Scheidsrechter: Van Sichem

Gele kaarten: 13’ Bokila, 13’ Belhocine, 26’ De Mets, 28’ Van Nieuwenhuyze, 31’ D’Haene, 45’ Gershon, 49’ Pavlovic, 84’ Gershon

Rode kaarten: 84’ Gershon (tweemaal geel)

KV Kortrijk: Verbauwhede, Martin (87’ El Araichi), Belhocine, Gershon, Kums, Messoudi (76’ Scepovic), De Mets, Pavlovic, Oussalah, De Beule, Rossini

Zulte Waregem: Bossut, Colpaert, Vandenbroeck, Dachelet, Minne, Delaplace, Van Nieuwenhuyze, D’Haene, Chevalier, Bokila, Habibou

(Foto: Zulte-doelman Sammy Bossut ontzet de bal voor Davy De Beule)