"Motards en Colère" op straat tegen abominabele staat van wegdek

Print
"Motards en Colère" op straat  tegen abominabele staat van wegdek

Motards en Colère op straat tegen abominabele staat van wegdek

Zowat 2.500 motorrijders zijn zaterdag van Namen naar Brussel gereden om de slechte staat van het wegdek in ons land aan te klagen. Het gaat om een actie op initiatief van de Fédération Belge des Motards en Colère (FBMC).

Volgens Joe Vereecke, medevoorzitter van de Federatie, is 25 procent van de dodelijke ongevallen met motorrijders in België te wijten aan de slechte staat van het wegdek. "We zijn het beu om onze vrienden te zien sterven en hebben genoeg van de valse beloften", aldus Vereecke.

De motards reageerden bijzonder slecht op de aankondiging van de Waalse minister van Openbare Werken Benoît Lutgen (cdH) dat er langs 50 kilometer Waalse wegen een bescherming voor motards onder de vangrail zal worden aangebracht. Vereecke wil dat de federale overheid de gemeenten helpt om de gemeentelijke wegen te herstellen.

Drie andere verenigingen van motorrijders, FEDEMOT, ADDRM en FMB-BMB, ondersteunen de actie niet. Volgens hen is het grootste aantal ongevallen te wijten aan de rijder en niet aan het wegdek.

Dodelijk ongeval in Vollezele

Zaterdagvoormiddag is in Vollezele, deelgemeente van Galmaarden, een motorrijder om het leven gekomen. Een tweede motorrijder raakte lichtgewond en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

De twee motorrijders reden op de op de Ninoofsesteenweg in de richting van Edingen toen vanuit een zijweg een tractor de baan op reed. Een motorrijder kwam onder de tractor terecht en overleed.