Daklozen winnen voetbalwedstrijd van BV's in Genk

Print

Daklozen winnen voetbalwedstrijd van BV's in Genk

Genk - De Sfeerboys, een voetbalteam van daklozen en kansarmen, heeft zaterdag tijdens de BV-Cup in Genk een team van bekende politici en mediafiguren verslagen met 4-1.

Ruim 300 supporters zagen hoe ze de beker ontvingen uit handen van minister van Armoedebestrijding Ingrid Lieten. De BV-Cup is een initiatief van Mustafa Harraq, bijblijfconsulent van ACV-Limburg en coach van de Sfeerboys. Hiermee wil hij de problematiek van kansarmoede in de openbaarheid brengen en aantonen dat mensen een kans verdienen om zich opnieuw als volwaardig lid in de maatschappij te knokken.

Zijn ploeg nam het zaterdagnamiddag in Genk op tegen bekende Vlamingen als Jean-Marie Pfaff, Ivo Belet, VDAB-baas Fons Leroy en VRT-journalist Rob Heibout. "In zijn gekende stijl zorgde Jean-Marie voor veel spektakel", aldus een uiterst tevreden Harraq. "Hij heeft ons in de beginfase meermaals van een doelpunt gehouden, maar na zijn wissel in de tweede helft liep het voor ons als een fluitje van een cent". Zo werd het uiteindelijk 4-1 in het voordeel van de Sfeerboys.

"Bij de BV's was Rob Heirbout de absolute uitblinker", aldus de winnende coach. "Over de arbitrage van Jo Vandeurzen hebben we geen reden tot klagen. Ik ben vooral blij dat het een echt feest is geworden, met een ruime opkomst en enkel blije gezichten. Onze doelstellingen zijn bereikt".


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio