Hamas vuurt 50 raketten af op Israël en krijgt lik op stuk

Print
Hamas vuurt 50 raketten af op Israël en krijgt lik op stuk

Hamas vuurt 50 raketten af op Israël en krijgt lik op stuk

Hamasmilitanten hebben zaterdag meer dan 50 raketten afgevuurd op Israël. Daarbij raakten twee Israëliërs licht gewond. Het Israëlische leger repliceerde met luchtaanvallen. Daarbij raakten vier burgers en een jongen gewond (foto). Een Hamasstrijder zou daarbij gedood zijn.

Het is de grootste raketaanval van Hamas sinds twee jaar.

De meeste raketten van Hamas kwamen neer in onbewoonde gebieden van de Negev-woestijn. Bij een Israëlische luchtaanval op de dichtbevolkte Gazastrook zijn zaterdag in de wijk al-Zeitoun in Gaza-Stad vijf gewonden gevallen, onder wie een kind. Dat meldden Palestijnse hulpverleners.

Het geweld laait op door de interne Palestijnse rivaliteit tussen Hamas en Fatah. De door het Westen gesteunde Palestijnse president Mahmoud Abbas van Fatah probeert momenteel wereldwijd steun te krijgen voor de erkenning van een Palestijnse staat. De acties van Hamas maken nieuwe vredesgesprekken met Israël nu een stuk moeilijker.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft gezegd een klacht bij de VN in te zullen dienen vanwege de raketaanvallen van zaterdag.