Achterneef Els Clottemans leidt zwarte mars in goede banen

Print
Achterneef Els Clottemans leidt zwarte mars in goede banen

Achterneef Els Clottemans leidt zwarte mars in goede banen

Op zondag 27 maart vindt in Ternat een zwarte mars voor Els Clottemans plaats. Politieman Daniël Clottemans moet de betoging voor zijn achternicht in goede banen leiden.

De groep Geen Bewijs Geen Schuld organiseert die zondag een nieuwe betoging. Daniël Clottemans, hoofdinspecteur bij politiezone Tarl, is verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt op het grondgebied van Ternat.

"Binnen het korps vroegen ze me wel of ik het zag zitten. Maar ik moest niet lang nadenken. Ik zal er zijn als politieman en er samen met negen collega's voor zorgen dat alles goed verloopt", vertelt de man in een krant van Corelio.

Daniël Clottemans was op 16 januari ook van de partij tijdens de eerste zwarte mars in Hasselt. "Als familielid ben je betrokken bij die zaak. Ik ondersteun ook de boodschap dat mensen pas schuldig zijn als dat bewezen is, zonder mij over Els uit te spreken." Dat hij in Ternat, de thuisbasis van Els, aan de zijlijn moet staan, vindt hij niet erg. "Ik heb geen enkele moeite om de knop om te draaien", besluit hij. Daniël hoopt wel dat de mars sereen zal verlopen.

Beeld: Photonews