De Bruyne heeft tijd nodig om "weer top te worden"

Print
De Bruyne heeft tijd nodig om "weer top te worden"

De Bruyne heeft tijd nodig om weer top te worden

Kevin De Bruyne heeft geen goede week achter de rug. Vorig weekend moest hij de match tegen Westerlo gefrustreerd vroegtijdig verlaten. Donderdag raakte de selectie van bondscoach Georges Leekens bekend: die roept de Racing Genk-middenvelder niet op.

Over de wissel heeft hij niet gesproken met trainer Frank Vercauteren. "Hij heeft niks gezegd en ik heb ook niks gevraagd", klinkt het. "Ik ben wel verrast dat ik niet geselecteerd ben voor de Duivels. Maar goed, tegen Oostenrijk en Kazachstan zat ik toch in de tribune. Dat deed pijn, want ik had echt mijn best gedaan. Bij de beloften zal ik wel kunnen spelen", vertelt De Bruyne in Het Belang van Limburg.

Top

De jonge speler kampte in oktober met klierkoorts. Daar is hij nog niet volledig van hersteld. "Het draait nog niet zoals voor die ziekte. Ik heb meer tijd nodig om te recupereren. Het lijkt dat ik op flitsen reken, maar klopt niet. Ik moet mijn momenten kiezen." Volgens hem zal dat dit seizoen niet meer veranderen. "Ik heb een voorbereiding nodig om weer top te worden", besluit hij.

De Bruyne heeft ook problemen met zijn positie op links van waaruit hij "geen bal ziet". "Uiteindelijk staan er altijd twee of drie tegenstanders rond mij. Dat is frustrerend. Ik heb al vaker gezegd wat ik daar over denk, maar ik klaag niet bij de coach of de ploeg."

Transfer

Hij reageert ook op de transfergeruchten en geeft toe dat hij weet wie geïnteresseerd is. Hij zal echter niets overhaast beslissen. "Alles op zijn tijd. Als er niks op papier staat, is er niks om over te praten. Bij een transfer moet alles kloppen: sportief én financieel", aldus De Bruyne.

Beeld: Photonews