Belgen blijven sceptisch over elektrische wagens

Print
Belgen blijven sceptisch over elektrische wagens

Belgen blijven sceptisch over elektrische wagens

Belgen blijven vrij sceptisch over de elektrische wagen. Slechts 7 procent overweegt een elektrisch exemplaar aan te schaffen, zo blijkt uit een Europese studie van Deloitte.

Onze landgenoten zijn sceptischer dan de gemiddelde Europeaan. In Europa overweegt 16 procent de aankoop van een elektrische wagen. In ons land is dat dus maar 7 procent. Bijna de helft van de Belgen (47 procent) kiest er resoluut voor om geen elektrische auto te kopen. Het Europees gemiddelde bedraagt 30 procent.

Een elektrische auto wordt voor onze landgenoten pas interessant als de brandstofprijs stijgt tot 2,6 euro per liter. Een gemiddelde Europeaan richt zich op de prijs van 2 euro per liter.

Onrealistisch

Eric Desomer van Deloitte Belgium wijt het scepticisme aan het gebrek aan visie van de Belgische overheden. "België heeft een gebrek aan een echte nationale politiek inzake elektriciteit. De andere landen hebben duidelijkere beleidslijnen vastgelegd (…) terwijl je België niet hoort", klinkt het in La Libre Belgique.

Volgens hem hebben consumenten ook onrealistische verwachtingen van een elektrische wagen. Zij willen 480 kilometer rijden zonder de batterij te moeten herladen, maar dat is niet mogelijk volgens Desomer.