Frank Vanhecke: "N-VA is geloofwaardiger dan VB"

Print
Frank Vanhecke: "N-VA is geloofwaardiger dan VB"

Frank Vanhecke: N-VA is geloofwaardiger dan VB

Voormalig VB-voorzitter Frank Vanhecke heeft geen ambities om toe te treden tot de N-VA, maar hij vindt die partij vandaag wel geloofwaardiger dan het Vlaams Belang. Met de top van het VB heeft hij geen contact meer.

Voor het eerst sinds het overlijden van zijn echtgenote Marie-Rose Morel doet Frank Vanhecke weer politieke uitspraken. Hij spreekt zijn waardering uit voor de N-VA, omdat die partij het been stijfhoudt in de federale onderhandelingen. "Die houding van de N-VA kan ik waarderen", aldus Vanhecke. "Zoals de zaken nu evolueren, is N-VA voor radicaal Vlaamsgezinden de enige nuttige stem."

Na de prominente rol van Bart De Wever tijdens het afscheid van Marie- Rose Morel in de Antwerpse kathedraal rees de vraag of Vanhecke een overstap overwoog naar de N-VA. Maar dat blijkt niet het geval. "Ik geloof niet dat ik voor Bart De Wever een meerwaarde kan betekenen", zegt hij. "Bovendien hadden Marie-Rose en ik allebei al besloten om ons terug te trekken uit de politiek. Ik werk mijn Europees mandaat af en over twee jaar ga ik iets anders doen."

Lex Moolenaar

Foto Photonews