Kunstenaar wil ook pv tegen carnaval in Bilzen. Wat vindt u?

Print
Kunstenaar wil ook pv tegen carnaval in Bilzen. Wat vindt u?

Kunstenaar wil ook pv tegen carnaval in Bilzen. Wat vindt u?

Bilzen - Afvalkunstenaar Toon Eerdekens uit Hasselt wil een proces-verbaal laten opstellen tegen carnaval in Bilzen. Eerder deed hij dat ook al na de stoet in Zonhoven. Volgens de kunstenaar is het uitwerpen van snoep in een plastic verpakking of plastic gadgets eigenlijk sluikstorten.

“Het plastic komt in de riolering terecht en zo via onze beken en rivieren in de oceaan. Daar zorgt het voor een wereldwijde milieucatastrofe”, zegt Eerdekens. Schepen van Feestelijkheden Guy Swennen (sp.a) vindt de actie behoorlijk overdreven.

“Hoezo sluikstorten? Dit behoort tot de traditie. Carnaval is een volksfeest, en dan mogen er toch wel snoepjes uitgegooid worden, zeker? Weet je dat we dit jaar trouwens felicitaties gekregen hebben, omdat onze straten kort na de stoet al zo mooi waren opgeruimd?”

Dat de straten in Bilzen redelijk proper zijn geeft ook kunstenaar Toon Eerdekens toe. “Maar wie in de roosters, de slokkers en in de plantsoenen kijkt, ziet toch nog veel troep liggen. De politie in Bilzen wou helaas mijn klacht deze week nog niet noteren. Ik ga dat vandaag opnieuw proberen, anders moet ik wel een klacht indienen bij het parket in Tongeren”, besluit hij.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio