thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Degradatietopper Lierse-Eupen eindigt op 1-1

In de 'degradatietopper' van de 28ste speeldag in de Pro League hebben Lierse en Eupen zondagavond de punten gedeeld. Chavarria bracht Eupen al na 2 minuten op voorsprong, maar meteen na de rust zorgde Lance Davids voor de gelijkmaker. Het bleef 1-1, een score waarmee de twee ploegen weinig opschieten in de degradatiestrijd. Eerder op de avond sleepte Standard nog een gelijkspel uit de brand nadat het 0-2 was achtergekomen tegen Club Brugge.

drombouts

Lierse kreeg meteen een klap toen Anderlechthuurling Pablo Chavarria al na twee minuten de 0-1 maakte. Lierse ging in de achtervolging, maar grote kansen kwamen daar niet uit. Eupen groef zich in en was in het slot van de eerste helft nog dicht bij de 0-2. Dahmane besloot echter te zwak.

Diezelfde Dahmane kreeg meteen na de rust naar de kant een domme tweede gele kaart toen hij bleef doorspelen nadat er gefloten was. Lierse profiteerde onmiddellijk en kwam via een knal van Lance Davids op gelijke hoogte. Ondanks een ware belegering konden de Pallieters daarna niet meer scoren. De zogenaamde degradatietopper eindigde onbeslist

Barrage

In de stand blijft Eupen veertiende, net voor Lierse. Beide teams hebben 22 punten. Rode lantaarn Charleroi, dat zaterdag met 3-0 van Kortrijk verloor, heeft 18 punten.

De nummers 15 en 16 van de eerste klasse spelen vijf onderlinge duels. De vijftiende start met een voorsprong van drie punten en speelt drie van de vijf partijen op eigen veld. Na de 5 wedstrijden wordt een klassement opgemaakt. De winnaar speelt barrages met drie teams uit tweede klasse met als inzet één ticket voor de Pro League. De verliezer zakt meteen naar tweede klasse.