5.000 bezoekers voor eerste editie van 'Mind the Book'

Het nieuwe literaire festival 'Mind the Book' - de opvolger van 'Het Andere Boek' - heeft dit weekend 5.000 bezoekers naar deSingel in Antwerpen gelokt. Coördinator Geert Briers spreekt van een "gigantisch succes".

drombouts

'Mind the Book' stelt het engagement van schrijvers en denkers en hun kritische bevraging van de maatschappij centraal. De grote publiekstrekkers van het evenement waren gastsprekers Fawzia Koofi, de eerste vrouw die vicevoorzitter werd van het Afghaanse parlement, en Robert Fisk, de Britse journalist, auteur en Midden-Oostenkenner. Zij wisten zaterdagavond een kleine duizend toehoorders drie uur lang te boeien.

Ook de lezing van de Italiaanse auteur Umberto Eco op zondagavond bracht zevenhonderd man op de been en het interview met Ingrid Betancourt, die zes jaar lang gegijzeld werd door de Colombiaanse rebellenbeweging Farc, lokte vrijdagavond 550 bezoekers.

Naast de gesprekken en de debatten waren er ook tal van boekenstands te bezoeken en pakte het festival ook uit met een 'boekenautomaat': een machine die een boek naar keuze drukt en bindt terwijl de koper wacht.

'Mind the Book' is een project van kunstencentra Vooruit en deSingel, die om de beurt gastheer zijn. De editie van volgend jaar zal dus in Gent plaatsvinden.