Scholierenmatch geschorst

VLIERMAAL - De scholierenwedstrijd tussen Vliermaal en Jeuk werd geschorst omdat de gemoederen hoog opliepen. De meningen bij de trainers zijn verdeeld. “Er was sprake van een autoriteitsprobleem bij de ref”, zegt Jeuktrainer Peter Pottie.

“De ref was even oud als mijn spelers en zat ook bij hen op school.

PiVan

Dan krijg je situaties waarbij het heel moeilijk wordt om controle over de partij te houden. Ik heb ook de indruk dat hij weerwraak wilde nemen voor dingen die op school gebeurd zijn. Enfin, in de veertien jaar dat ik trainer ben, heb ik het nog nooit meegemaakt dat een match geschorst werd”, aldus Pottie.

Toen de partij grimmig werd na een rode kaart aan de kant van Jeuk, legde de ref de wedstrijd even stil. Na een onderbreking werd hervat, maar toen volgden nog meer uitsluitingen bij Jeuk waarop de ref besloot de partij te schorsen. “Wij hebben ons niets te verwijten”, zegt Vliermaaltrainer Fabian Crals. “We stonden op dat moment 1-2 voor en pakten geen enkele kaart. Of de ref te jong was voor een scholierenmatch? Ik ben niet de persoon om dat te evalueren. Wel stel ik vast dat de Jeukspelers al voor de match de ref aan het intimideren waren. En een speler van hen duwde onze afgevaardigde op de grond, dat vind ik absoluut niet kunnen. Het is aan hen om hun conclusies te trekken.”