thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Standard maakt nog de 2-2 in toegevoegde tijd tegen Club Brugge

Club Brugge heeft zondagavond een 0-2 voorsprong uit handen gegeven tegen Standard. Tchité en Carcela zorgde nog voor Luikse doelpunten in de slotfase. De West-Vlamingen staan wel al met één been in play-off I, Standard moet hopen op een misstap van KV Mechelen of Lokeren.

drombouts

Club begon uitstekend aan de partij en combineerde vlotjes. Kansen waren echter schaars. Pas op het einde van de eerste helft schoot Standard wakker, maar Carcela miste en een treffer van Tchité werd afgekeurd.

De Luikenaars gingen door op hun elan na de rust. Club had alle moeite om de aanvalsdrift van Standard op te vangen, maar Coosemans was alert. Het was Club dat de score opende in de 69ste minuut na een individuele actie van Perisic.

Zeven minuten later zat blauw-zwart op rozen toen Akpala met het hoofd voor de 0-2 zorgde na een mooi nummer van Dirar. Standard leek verslagen, maar vier minuten voor tijd viel opeens de aansluitingstreffer via Tchité. In de toegevoegde tijd deed Carcela Sclessin helemaal ontploffen door in extremis nog een punt uit de brand te slepen.

In de stand blijft Club Brugge vierde met 49 punten. De West-Vlamingen hebben nog één punt nodig om zeker te zijn van play-off I. Standard is zevende met 43 punten en moet hopen op puntenverlies van KV Mechelen of Lokeren.

Zondagavond wordt de 28ste speeldag afgesloten met de degradatietopper tussen Lierse en Eupen.