thumbnail: null
thumbnail: null

Steve Darcis redt Belgische eer in Davis Cup

Steve Darcis (ATP-129) heeft zondag het laatste duel tegen Spanje in de Davis Cup gewonnen. De andere vier partijen gingen naar de Spanjaarden. Zo ging Olivier Rochus (ATP-115) nog onderuit tegen een superieure Rafael Nadal (ATP-1).

drombouts

De duels op zondag waren enkel nog voor de statistieken, maar de Belgen wilden er duidelijk nog iets van maken. Eerst mocht Olivier Rochus dan toch nog opdraven tegen Nadal nadat Ruben Bemelmans vrijdag nog de voorkeur had gekregen. Maar in een uitverkochte en sfeervolle Spiroudôme in Charleroi kon Rochus niet stunten. Het werd 4-6 en 2-6.

Daarna was het de beurt aan Darcis. Hij haalde het met 6-7 (4/7), 7-6 (8/6) en 7-6 (7/3) van Feliciano Lopez (ATP-40). België-Spanje eindigt zo op 1-4.

Vrijdag al won Fernando Verdasco (ATP-9) van Xavier Malisse (ATP-51) en bleek Nadal te sterk voor Bemelmans (ATP-144). Zaterdag haalden Verdasco en Lopez het beslissende derde punt binnen na een zege in het dubbelspel tegen Rochus en Darcis.

België speelt in september een barrageduel om in de Wereldgroep te blijven. Spanje gaat naar de kwartfinales van de Davis Cup.

Meer over Spanje