thumbnail: null
thumbnail: null

'Slechts' brons voor Belgische mannen in 4x400 meter

Op het EK atletiek indoor in Parijs hebben de Belgische mannen brons behaald op de 4x400 meter. Ze verbeterden wel hun record. Het goud ging naar Frankrijk.

drombouts

Jonathan Borlée, Antoine Gillet, Niels Duerinck en Kevin Borlée waren naar Parijs gekomen voor goud en ze begonnen ook sterk aan hun nummer. Jonathan Borlée nam resoluut de leiding als eerste loper en Gillet gaf die eerste positie niet weg.

De derde loper, Nils Duerinck, moest echter drie posities prijsgeven waarna de Europese kampioen Kevin Borlée nog één plaats kon goedmaken. De Belgen werden derde in de finale met een tijd van 3:06.57 achter Frankrijk (3:06.17) en Groot-Brittannië (3:06.46). Met deze tijd verbeterde de estafetteploeg wel het Belgisch record met 37 honderdsten.

Voor België is het de tweede medaille op dit EK. Vrijdag won Adrien Deghelt brons op de 60 meter horden.

Wereldrecord

Naast de 4x400 meter bij de mannen beleefde het publiek nog een hoogtepunt op de slotdag in Parijs. De Franse hink-stap-springer Teddy Tamgho verbeterde immers zijn wereldrecord.

De 21-jarige Tamgho sprong in de finale 17,92 meter. Daarmee scherpte hij zijn eigen wereldrecord, dat hij op 20 februari in het Franse Aubière had gevestigd, aan met een centimeter.

Foto's Photonews

Meer over Parijs