Eeckhout wint slotrit Driedaagse West-Vlaanderen, Sergent is eindwinnaar

Niko Eeckhout (An Post-Sean Kelly) heeft de slotrit in de Driedaagse van West-Vlaanderen 'Johan Museeuw Classics' op zijn naam geschreven. Onze 40-jarige landgenoot bleef de Fransman Jimmy Casper nipt voor in een sprint met een kopgroep van 19 renners. De Nieuw-Zeelander Jesse Sergent (RadioShack), die vrijdag de proloog won, steekt de eindwinst op zak.

drombouts

Van bij de start opnieuw een heel zenuwachtige wedstrijd. Bij de voorbereiding van de eerste rush, na goed 30 kilometer koers, spatte het peloton in verschillende delen uiteen. Het eerste groepje bevatte 21 renners, met daarbij onder andere leider Sergent en Sébastien Rosseler, tweede in de stand.

Bij de leiders moesten Sven Vandousselaere en Leonardo Duque afhaken, waardoor nog 19 vluchters konden beginnen aan de eerste van 3 plaatselijke omlopen, van elk 11 kilometer, in Ichtegem. Toen hadden ze al 3 minuten voorsprong op de grote groep.

Jan Ghyselinck trachtte in volle finale nog een solo op te zetten, maar werd in de slotkilometer opnieuw tot de orde geroepen. In de daaropvolgende sprint was Eeckhout een fractie sneller dan de Fransman Casper.

Foto Photonews