"Koekelberg fantastisch man en visionair politiebaas"

In de wetstraat wordt al dagen het ontslag van Fernand Koekelberg geëist. De politiebaas heeft echter ook nog trouwe medestanders, waaronder Jan Adam. De vakbondsman van ACV-politie omschrijft Koekelberg als een "fantastische man en visionaire politiebaas".

kscherpenberg

"Zelfs als iedereen hem laat vallen, zal ik hem blijven steunen", aldus Adam in een krant van Corelio.

Dat de ACV'er zo opkomt voor Koekelberg is enigszins opmerkelijk te noemen, want de politiebaas maakt deel uit van de NSPV. Die apolitieke vakbond verdedigt Koekelberg ook nog wel, maar niet zo radicaal.

Adam kent de politiebaas al vijftien jaar. "Ik heb hem leren kennen en appreciëren als een integer man die leeft voor zijn job. Hij is vooruitziend, heeft visie en weet waar hij de tanker van de federale politie naartoe wil sturen. Het is iemand die 24 op 24 bezig is en overal op het terrein verschijnt."

De vakbondsman zegt zelfs gekwetst te zijn door de uitlatingen van premier Leterme omdat die Koekelberg niet eens kent. De CD&V'er zei dat de luxereis van de politiebaas absoluut niet kon.

Vijanden

Adam meent dat Koekelberg in zijn drang naar vernieuwing heel wat vijanden heeft gemaakt. Zijn chef is naar verluidt ook kwetsbaar omdat hij te dicht bij zijn mensen staat.

"Misschien zou hij wat meer leiderschap mogen hebben. Hij probeert de dingen nu altijd op een menselijke, vriendelijke manier op te lossen. En ik sluit ook niet uit dat Koekelberg bij de Qatar-reis deontologisch wat over de schreef is gegaan. Maar dat zal hij zeker niet bewust gedaan hebben. Profiteren is zijn stijl niet."