"Nog een punt tegen Zulte Waregem en dan feesten"

Guido Brepoels was zaterdagavond uiteraard een tevreden man na de 1-0-zege van zijn STVV tegen Germinal Beerschot. De Kanaries wippen zelfs over de Kielse Ratten naar plaats twaalf in het klassement. Met nog twee speeldagen in de reguliere ronde op de teller lijkt het niet meer mis te kunnen gaan voor STVV.

kscherpenberg

Brepoels was blij dat zijn jongens tot de laatste minuut hebben geknokt. De Bilzense oefenmeester meent eveneens dat de redding nabij is, zeker door de nederlaag van Charleroi. Na enkele mindere wedstrijden valt er nu heel wat druk van de STVV-schouders.

"Als je ergens in gelooft, dan slaag je", analyseerde Brepoels bij Sporza. "De 10.000 supporters stonden allemaal achter ons vanaf de eerste minuut, daar droomt elke coach van. Zij geloofden er nog in, anders zouden ze hier niet geweest zijn."

Volgens hem was de beslissing om Sidibe uit de wedstrijdselectie te zetten ook de juiste. "Dat zag je ook aan de spelers. Maar we moeten nog niet beginnen te zweven. We hebben nog een punt nodig tegen Zulte Waregem. Als we dat halen, mogen we feesten."

Stand:

12.STVV 28 - 26 13.G.Beerschot 28 - 25 14.Eupen 27 - 21 15.Lierse 27 - 21 16.Charleroi 28 - 18