"Beslissing over Pukkelpopwei is plat politiek spel"

Hilde Claes, burgemeester van Hasselt, is niet te spreken over de annulatie van de verkoop van de Pukkelpopwei. "N-VA speelt een plat politiek spel", klinkt het.

jlenaerts

Claes is vooral ontstemd over het feit dat ze het nieuws uit de krant moest vernemen. "Vrijdagnamiddag hebben we een volledige verdedigingsnota opgestuurd maar men heeft hier duidelijk niet op gewacht om de beslissing al door te drukken. We hebben zelf expliciet gevraagd om eventuele juridische problemen met ons door te spreken, zodat we die constructief van de baan konden ruimen", vertelt de sp.a-politica.

Volgens haar heeft Bourgeois de beslissing alleen willen nemen. Claes spreekt dan ook over een politiek spel. "Dat N-VA en Vlaams Belang nu maar kleur bekennen. Dat ze nu maar zeggen dat ze tegen de verkoop zijn, dat ze tegen Pukkelpop zijn, dat ze tegen het behoud van deze groene zone zijn en dat ze tegen de duizenden mensen zijn die de jaarlijkse festivals bezoeken of er als vrijwilliger werken."

De burgemeester gaat met advocaten overleggen om de verkoop toch te laten doorgaan. "En als het niet lukt, mogen de Hasselaren en alle andere Pukkelpopgangers de N-VA en Vlaams Belang bedanken dat hun festival er niet meer is", besluit Claes. Ze vergeet wel te vermelden dat het al dan niet verkopen van de wei aan de stad in principe losstaat van het festival.

Aankoopoptie

Ook Group Machiels, die de aankoopoptie van de weide aan de stad Hasselt afstond, begrijpt de heisa niet. Ook zij spreken over een politiek spel. "Dat ze het maar onder elkaar uitvechten. Wij hebben gedaan wat we moesten doen en wachten nu even af", klinkt het.

Lees ook: Minister vernietigt koop Pukkelpopwei

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio