Verborgen camera in 'De Kazakkendraaiers' was nep, parkeerwachters waren acteurs

Print
In de eerste aflevering van ‘De Kazakkendraaiers’ zat zondag een bumperfilmpje waarin parkeerwachters voor schut werden gezet: eerst door Lieven Scheire, daarna door Bart De Pauw. Het leken opnamen met de verborgen camera maar dat was maar schijn: de parkeerwachters waren acteurs.

“Ja, ik wist natuurlijk dat ik met een acteur te doen had”, geeft Lieven Scheire toe. “Televisie maken is altijd zoeken naar zekerheden. In ‘Basta’ waren de opnamen met verborgen camera altijd authentiek. Maar hier was het maar amusement.”

De tweede parkeerwachter werd door Lieven Scheire bij de neus genomen, de derde werd door Bart De Pauw in zijn hemd gezet: ‘Ziet ge wat er gebeurt als ge niet uw best doet op school?’ maande hij zijn dochtertje aan. “Dan moet ge mensen gaan koeioneren.”

Niet schofferen

"Het was om te lachen en het zag eruit alsof het met een verborgen camera gefilmd was. “In feite waren het sketchkes”, geeft Bart De Pauw toe. “We spelen met het medium. Met echte parkeerwachters hadden we dit niet kunnen doen. Ten eerste omdat we dan individuele mensen hadden geschoffeerd. Daar was het ons niet om te doen."

Bekijk een fragment via YouTube:

De Pauw legt er de nadruk op dat de straatinterviews wél echt zijn. “Maar daarnaast zullen we in de volgende afleveringen nog wel sketches spelen die eruit zien alsof ze opgenomen waren met de verborgen camera. En daarnaast kunnen er ook echte filmpjes met echte verborgen camera bij zijn."

RdC