Reconstructie drievoudige roofmoord advocatengezin Wemmel

Print
Reconstructie drievoudige roofmoord advocatengezin Wemmel

Reconstructie drievoudige roofmoord advocatengezin Wemmel

In Wemmel vindt dinsdag een reconstructie plaats van de drievoudige roofmoord van 14 november 2010, waarbij advocaat Michel De Vleeschauwer (57), zijn echtgenote Françoise Grumbers (48) en hun zoon Nicolas (21) om het leven kwamen en Nicolas' verloofde Ebrue (22) zwaargewond raakte.

Bij de roofmoord gingen de drie verdachten, Frédéric M. (25), Christian L.-A. (28) en Milton R. (30), er vandoor met de twee Mercedessen van het ouderlijk koppel. Eén dag na de feiten kon Frédéric M. in het Groothertogdom Luxemburg al opgepakt worden, terwijl hij onderweg was naar Parijs, en op 24 november werden Christian L.-A. en Milton R. in een voorstad van Parijs in de boeien geslagen.

Sindsdien hebben de drie volledige bekentenissen afgelegd. Milton R. was de eerste om dat te doen en werd al snel gevolgd door Christian L.-A. De derde verdachte hield de lippen lang op elkaar, maar bekende eind januari dan toch.

Frédéric M. loste dodelijke schoten

Uit hun verklaringen zou blijken dat Frédéric M. het voortouw nam en de drie dodelijke slachtoffers maakte, terwijl Christian L.-A. enkel op Ebrue schoot. Milton R. zou op het laatste moment beslist hebben niet deel te nemen aan de overval.

Tijdens de reconstructie toetsen de speurders die verklaringen af. De drie verdachten zijn daarbij aanwezig.
Eerder werd al een reconstructie gehouden waarbij enkel Ebrue aanwezig was.

Archieffoto