Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wapens van FN gefilmd in Benghazi

Op het internet zijn beelden opgedoken van een burger die in de Libische stad Benghazi een FN303, een wapen van de FN-fabriek in het Waalse Herstal, draagt. Dat meldt de website van La Meuse dinsdag.

ghouben

Volgens La Meuse wordt op dit moment nagegaan of de beelden wel degelijk bij de protesten in Benghazi gemaakt zijn. Dat het zichtbare wapen een FN303 is, afkomstig uit de Waalse wapenfabriek in Herstal, staat wel vast. De FN303 is een wapen dat ingezet wordt om oproer tegen te gaan en dat geboekstaafd staat als "niet-dodelijk".

Het Waals Gewest gaf FN Herstal de toestemming om in 2009 met Libië een contract af te sluiten voor de verkoop van wapens. Die beslissing wordt op dit moment nog altijd door een aantal ngo's betwist bij de Raad van State.

Waals minister-president Rudy Demotte heeft de Belgische ambassade in Libië maandag gevraagd om een inschatting te maken van "het risico op gebruik" van Waalse wapens bij het neerslaan van de protesten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer