Anderlecht krijgt weer pandoering in het Kuipje

Racing Genk komt Anderlecht vervoegen aan de top van het klassement nadat paars-wit zondagavond verloor op het veld van Westerlo. Het is de derde competitienederlaag van het seizoen voor Anderlecht.

ikerremans

Voor de rust kreeg Westerlo maar een echte kans. Dekelver raakte de paal en voor Silvio Proto was dat dubbel goed nieuws: hij liet in 773 minuten geen enkele goal binnen en neemt zo het record over van Trappeniers.

Maar na de rust kreeg Proto toch een doelpunt te slikken. Westerlo kreeg een penalty voor een fout op Brüls. Jakovenko zette de 1-0 op het scorebord.

Anderlecht slaagde er niet in de gelijkmaker te scoren en een kwartier voor tijd besliste Dekelver de wedstrijd. Een voorzet van Brüls ging binnen aan de eerste paal.

Het is niet de eerste keer dat Anderlecht verliest op het veld van Westerlo. In december werd paars-wit er nog uitgeschakeld in de beker. Voor Anderlecht is het meteen de tweede zware nederlaag van de week, na de 0-3 tegen Ajax in de Europa League.

In de stand staat Anderlecht nu samen aan de top met Racing Genk. Genk en Anderlecht hebben evenveel punten en evenveel gewonnen wedstrijden. Genk heeft het betere doelsaldo. Westerlo is tiende in de stand.