Vriend bekent moord op verdwenen Caroline Vyncke (42)

De vriend van de vermiste Caroline Vyncke uit Moorsele, die sinds 12 februari in de cel zit op verdenking van moord, heeft het voorbije weekend bekentenissen afgelegd. Volgens zijn advocaat Dimitri Vantomme zijn de bekentenissen met geweld afgedwongen en dus niet rechtsgeldig.

ikerremans

De advocaat legde bij de onderzoeksrechter al strafklacht neer tegen de speurders die zijn cliënt in elkaar zouden hebben geslagen. Verdachte Geert V. (32) belde zaterdagavond vanuit de gevangenis in Brugge zijn advocaat op en vertelde hem over de afgedwongen bekentenis.

Het lichaam van de vrouw is nog steeds niet gevonden. In het belang van het onderzoek onthoudt het Kortrijkse parket zich van alle commentaar.

De 42-jarige Caroline Vyncke kwam op dinsdag 8 februari niet terug thuis na een avondwandeling met haar hond. De voorbije week zochten het parket, de Cel Vermiste Personen en de Civiele Bescherming al met grote middelen naar het lichaam van de vrouw. Zoekacties in een natuurgebied, in de rioleringen en de ondergrond van het opgebroken wegdek in Moorsele leverden niks op.