Vriendin en broer Stijn Stijnen: "Wij hebben berichten gepost"

Doelman Stijn Stijnen werd zondag door Club Brugge naar de B-kern verwezen omdat hij een anonieme lastercampagne tegen de club was begonnen op het internet. Zijn vriendin en broer nemen nu alle verantwoordelijkheid op zich.

ikerremans

Stijnen zou het Club Brugge-forum 'Blauw Zwart Forum' bestookt hebben met lasterlijke berichten over Geert De Vlieger, Colin Coosemans en andere collega's bij Club. Hij deed dat onder andere onder de schuilnaam 'frigo'.

De schuilnaam 'frigo' en de andere valse namen konden allemaal aan ip-adressen van Stijnen, zijn vriendin en zijn broer gelinkt worden.

Lees ook: Stijn Stijnen naar B-kern Club Brugge wegens "lastercampagne"

'Kritiek te hevig'

Veerle Schreurs en Steven Stijnen, vriendin en broer van de doelman, nemen nu alle schuld op zich. Ze contacteerden Sporza zondagavond om te zeggen dat ze verantwoordelijk zijn voor de geposte berichten.

"Ze hebben dat gedaan omdat de kritiek op Stijnen al geruime tijd te hevig was en dat dat voor hen, als vriendin en broer, te emotioneel werd. Beiden beroepen zich ook op het recht van vrijheid van meningsuiting. Ze nemen alle verantwoordelijkheid op zich en bieden hun excuses aan Stijn aan, die nu onterecht alles over zich heen krijgt", zo luidt de mededeling.

Een lid van het 'Blauw Zwart Forum' heeft ondertussen een paar screenshots online gezet van de forumberichten van Stijnen of zijn familie. Bekijk ze hier en hier.