Stijn Stijnen naar B-kern Club Brugge wegens "lastercampagne"

Club Brugge heeft zijn doelman Stijn Stijnen met onmiddellijke ingang naar de B-kern verwezen. Hij zou een lastercampagne gevoerd hebben tegen de club via internet.

kscherpenberg

"Directe aanleiding voor deze sportieve sanctie is het herhaaldelijk onprofessioneel gedrag van Stijn Stijnen, het schenden van contractuele afspraken en het toebrengen van schade aan het algemeen belang en imago van Club Brugge", zei blauw-zwart zondagmorgen nog in een communiqué.

De club wenste voorts geen verdere commentaar te leveren uit respect voor de privacy van de betrokken personen en in "het belang van een serene verdere afhandeling van deze zaak".

Spandoeken tegen Coosemans

Zondagmiddag werd duidelijk dat Stijnen via internet een lastercampagne heeft gevoerd tegen zijn collega's en tegen de club. Hij deed dat anoniem.

"Stijnen had onder valse naam verscheidene e-mailadressen aangemaakt waarmee hij de internetfora bestookte", vertelt sportjournalist Peter Vandenbempt. "Het begon nog vrij onschuldig met boodschappen waarin Stijnen zichzelf verheerlijkte als 'boegbeeld van de club' en dergelijke. Nadien ging hij zijn pijlen in negatieve zin richten op de andere doelmannen van Club Brugge. Eerst op Geert De Vlieger, met wie hij nooit een goede verstandhouding gehad heeft, en nadien ook op de jonge Colin Coosemans, die momenteel een basistek bij de club heeft."

"Het escaleerde pas echt toen er opgeroepen werd om naar de thuiswedstrijden van Club Brugge te komen met spandoeken gericht tegen Coosemans en ook tegen het nieuwe bestuur van Club. Dat gebeurde onder valse namen, die allemaal aan de URL's van Stijnen en twee van zijn familieleden gelinkt konden worden."

Dalmat

Dat het nieuwe bestuur het niet zo had voor de Hasselaar was een publiek geheim. Stijnen ging naar verluidt niet al te diep op trainingen. Enkele weken geleden verloor hij zijn basisstek aan de jonge Colin Coosemans.

Volgend seizoen zou er voor Stijnen geen plaats meer zijn op Jan Breydel. Dan keert de uitgeleende Glenn Verbauwhede terug van KV Kortrijk.

Wilfried Dalmat, die voor de partij van zaterdagavond tegen Lokeren door trainer Adrie Koster naar huis werd gestuurd, mag een geldboete verwachten. Het zinde de Fransman niet dat hij op de bank moest zitten. Hij blijft wel in de A-kern.