"Elio Di Rupo speelt met voeten informateur Reynders"

De kans dat Didier Reynders (MR) zijn opdracht als informateur tot een goed einde kan brengen, is volgens ingewijden bijzonder klein. De Franstalige socialisten zouden daarin een grote rol spelen.

kscherpenberg

Elio Di Rupo, voorzitter van PS, zou volgens een krant van Corelio dan ook een gevaarlijk spel aan het spelen zijn. Naar verluidt koos de voormalige informateur met Steven Vanackere en Reynders in de voorbije week zelfs twee doelwitten uit.

Ondervoorzitter Philippe Moureaux bestempelde de minister van Buitenlandse Zaken als een leugenaar. Vicepremier Laurette Onkelinx verklaarde dan weer dat ze nog altijd op het eerste originele idee van de Franstalige liberaal wachtte.

Waarom Steven Vanackere viseren? De CD&V'er wordt in de wandelgangen genoemd als de volgende politicus die door koning Albert op pad wordt gestuurd.

Reynders zou zijn opdracht niet meer zien zitten. Hij weet niet wat hij kan doen omdat de Franstalige socialisten hem zo weinig mogelijk informatie doorspelen.

De liberalen zouden er enkel zijn bijgehaald zodat ze zich vast konden rijden. Dat we uiteindelijk een regering zonder N-VA gaan krijgen, is nog niet uit te sluiten.

Meer over Didier Reynders